Eğitim-Öğretim Yılının İlk Dönem Bitişi ve Karneler

Yoğun bir eğitim döneminin ardından ilk dönem bitti. Tüm öğrenciler karne heyecanı yaşadı ve uzunca bir dinlenme sürecine girdi. İyi karne alan çocuklar sevinçten havalara uçarken kötü notları olanlar biraz mahcup biraz üzgün tatile girdiler. Kötü notları olan çocuklara nasıl davranılmalı, neler yapılmalı, neler yapılmamalı ve bu tatil nasıl doğru değerlendirilmeli soruları tüm ebeveynlerin ortak soruları. Bu sorulara cevap bulmak ve çocuğunuzla sağlıklı bir iletişim kurmak için yapılacaklar aslında gayet basit.

karne baskısı

karne baskısı

 

Kötü Karne Alan Çocuğa Nasıl Yaklaşılmalı?

Sinirinizi Çocuğunuza Yansıtmayın: Kötü notları olan çocuğunuza bağırıp çağırmak onu okuldan soğutabilir ve üzebilir. Sinirliyseniz dahi çocuğunuza sinirli yaklaşımda bulunmamalı, sakin bir şekilde konuşmalı ve ikinci dönem düzelteceğine dair çocuğunuzu yüreklendirmelisiniz. Karneler çocuğunuzun eğitim durumunu gösterseler dahi tüm eğitim hayatı karnelerdeki notlardan ibaret değil. Bu yüzden ona kızmamalı ve onu anlamalısınız.

Kötü Notlarını Sürekli Yüzüne Vurmayın: Çocuğunuzun girdiği tatil ve dinlenme sürecinde ona sürekli kötü notlarını hatırlatmayın. Tehdit etmeyin ve zorlamayın. Çocuğunuzla sağlıklı bir ilişki kurmaya çalışın ve onunla konuşun. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu ona anlatın ve gerekirse baş edemediği dersleri için yardım alabileceğini söyleyin.

Kötü Notlarının Nedenlerini Birlikte Bulun: Hiçbirimiz mükemmel değiliz ve hepimizin eksiklikleri var. İnsan olarak her şeyi her zaman anlamak ve çözümlemek zor olabiliyor. Çocuklarınız da her şeyi mükemmel yapamayabilir. Ona yapamayacağı sorumluluklar yüklemek onun özgüvenin ezilmesine neden olabilir. Çocuğunuzun kötü notlarının nedeni bu dersi sevmemesi ya da anlamaması olabilir. Çocuğunuza kötü derslerinin nedenlerini sorun, birlikte çözümler üretin.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir