0850 Numaralar Nedir, Kullanım Şekli Nasıldır
Son dönemlerde büyük ve orta ölçekli işletmelerin çağrı merkezi numaralarında 0850 numara ile başlayan işletmelerin var olduğun görmekteyiz. Bu numaralar ile ilgili insanlar 0850 nerenin gibi sorular sorulmaktadır. Öncelikle 0850’li numaralar farklı kentlerin telefon kodlarının başlangıcı gibi numaralardır. Bu numaralar ile başlayan işletmelere sağladıkları birçok fayda bulunmaktadır. 0850 ile başlayan numaralar belirli adrese bağlı olmasızın, bağımsız numara isteyen ve kişilerin kullandıkları bir telefon kodu olmuştur.
0850 numaraların işletmeler için sağladığı en büyük yarar, telefon maliyetlerinin minimum seviyeye düşürülmesidir. Ülkemizde, birçok ülkeye ihracat yapan ve birçok ülkeden ithalat yapan firmalar müşterilerine aldıkları 0850 hatlar ile ulaşmakta, müşterilerinin sıkıntılarını ve bu sıkıntılara sundukları çözüm önerileri bu hatlar üzerinden yapmaktadırlar. 0850 numaraların, kullanılması için IP alt yapısı gerekmektedir. 0850 numara sayesinde sanal halde görülen numarayı, görülür ve kullanılabilir hale getirmektedir.
0850 haklar ile birlikte ücretsiz bir şekilde, tüm dünyadan dahili hatlar oluşturabildiği gibi, 100 çağrıya kadar karşılıklı arama sağlanmaktadır. 0850 ile başlayan numaralar ile Ücretsiz bir şekilde, tüm dünyadan dahili hatlar oluşturabildiğiniz gibi, anlık 100 çağrıya kadar karşılıklı aramayı, 850’li hatlardan cep telefonlarının her yöne tarifesi içinden arama yapılabilinmektedir. 850’li hatlar da en az diğer hatlar kadar güvenli ve itibarlıdır. 0850 ‘li numara tahsis etmek isteyenler çağrı merkezlerinin kurulmasında IP Santral sisteminin kurulmasını önermektedir. Ülkemizde telefon santrali kurulumunda hizmet veren birçok firma bulunmaktadır.
Bu firmaların hizmeti politikası genel olarak müşteri memnuniyeti üzerindir. Ülkemizde birçok kuruluş 0850 hat kullanımı ile birlikte ithalat ve ihracat konusunda önemli ilerlemeler kaydetmiştir. 0850 numara bireysel ve kurumsal olarak iki farklı şekilde insanlara verilmektedir. Bireysel ve kurumsal olarak hizmet eden firmaların 0850 almak için istedikleri bazı belgeler bulunmaktadır. Bireysel başvuru için kimlik fotokopisi, abonelik sözleşmesi ve numara tahsisi gerekmektedir. Kurumsal olarak yapılan başvuru da ise şirket yetkilisinin kimlik fotokopisi, şirket yetkilisinin imza sirküleri, vergi levhası, faaliyet belgesi, abonelik sözleşmesi ve numara tahsisi belgesi istenmektedir.
Bu isteklerinin yerine getirilmesi durumunda abonelere 0850 numara tahsisi yapılmaktadır. 0850 numarasının bireysel ve kurumsal kullanıcılara sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır. 0850 numara almanın herhangi bir tahsis, kurulum veya abonelik ücreti yoktur. Genel olarak ilk kullanımının maliyeti sıfır olmaktadır. Aylık ücret kullanımı bulunmamaktadır ayrıca ücretsiz servis bulunmaktadır. Kısacası 0850 numara ile bağımsız olarak sabit kullanım amacıyla yani adresten bağımsız olarak kullanılmayı sağlamaktadır. 0850 numara ile nerede online olursa olsun aramaya ve aranmaya başlamaktasınız. 0850 numaralar yaklaşık 50 ülkede verilmektedir, bu ülkelerden birisi de Türkiye’dir.
0850 Numaranın Fiyat Politikası
0850 telefon numaralarda aylık sabit ücret uygulaması olmadığı gibi tamamen ücretsiz servistir. Ülkemizde orta ve büyük işletmelerin dışında bankaların birçoğu da 0850 numara kullanmaktadır. Bu numaralar sayesinde müşterilerine kısa sürede hizmet sunmaktadırlar. Ayrıca 0850 numaralara ücretsiz telesekreter servisi hizmeti sunulmaktadır. 0850’nin kullanılması için Sanal Santral ismi olarak bilinen IP Santral bilinmektedir. 0850 numaralarının kullanılması içinde IP tabanlı Santral Sistemine sahip olmak gerekmektedir. IP santralin kullanıcılar için birçok faydası da bulunmaktadır.
Ülkemizde kurumsal firmaların sundukları hizmetlerin başında Çağrı Merkezi Hizmetleri gelmektedir. Çağrı Merkezi Hizmetleri ile firmalar müşterilerinin yaşadıkları istek ve sıkıntıları hızlı bir şekilde çağrı merkezinin yardımı ile çözüm sunmaktadır. Çağı merkezinin özellikle pazarlama firmalarına büyük faydası bulunmaktadır. Çağrı merkezleri müşteri ile şirketler arasında birleştirici köprü görevi yapmaktadır. İletişim kontrolünün sağlanmasına yardım sağlar.